"Alltid på konsumentens sida"

De bästa rätterna till julens knytkalas 0

Publicerad den 2019-11-29

Visst är det härligt med ett gammaldags julbord, dignande av klassiska rätter.
Idag är det dock ingen som kräver att en person ska stå för all matlagning när det är dags att samlas runt julmiddagen.

Nej, de som bor i det hem som öppnar upp sina dörrar och gör plats runt matbordet har all anledning att bli bjudna på det mesta av maten av sina gäster.

Vi gäster lagar de julrätter som är mest praktiska att ta med. Här kommer mina bästa tips.

»Julbröd med surdeg
Ett härligt bröd är både gott och vackert att ha på julbordet. Bröd är förresten en av de mest uppskattade ätbara julklappar man kan ge bort. Lägg brödet i en fin papperspåse och knyt om ett rött sidenband. Brödet är allra godast nybakat, men det kan bakas i god tid och frysas in, om man så vill.

»Julköttbullar
Mina julköttbullar gör jag efter mormors gamla recept med ingefära och kryddpeppar.
Köttbullar går utmärkt att frysa in och ta fram under julhelgen till luncher och middagar, eller servera köttbullarna kalla på en god smörgås med rödbetssallad och gröna blad.

»Glöggkokta julrevbensspjäll  
De här revbensspjällen brukar vara mycket uppskattade på julbordet. Du lagar dem i god tid, tar bort alla ben och skär upp dem i lagom stora munsbitar. Enkelt att transportera, ta för sig och att äta.

»Juljansson
Vad vore julbordet utan en härlig Janssons frestelse? Den här gör du klar i förväg och värmer på strax före servering. Ska du ta med revbensspjäll och janssons på knytkalas, packa dem i engångsformar.

»Rödbetssallad, jul
Rödbetssalladen är ett friskt och lite syrligt inslag på julbordet. Den har fördelen att du kan göra den samma dag den ska ätas.

Comments are closed.