"Alltid på konsumentens sida"

Färdigkryddad porchetta 0

Publicerad den 2015-11-30

färdig porchetta 6 skivadRecept

»Färdigkryddad porchetta

Ibland tillverkar livsmedelsindustrin det där som bara är så bra. Fler sådana här produkter, tack!

Bara kött och kryddor, inga onödiga tillsatser, och det jobbiga (rulla och binda upp) gjort. Priset var 74 kr per kilo på extrapris.

Det här är mat som ska stå i ugnen i uppåt 4 timmar, men det enda som krävs är att du är hemma och kan slänga ett öga då och då.

Porchettan är av svensk gris, färdigkryddad och bunden till en fin rulle av bindgarn. Köttet är, som sig bör, en bit fin fläsksida med en rejäl fettrand, men svålen är borttagen. Biten jag valde vägde 1,1 kg och räckte perfekt till 4 personer. Det står 6 personer på förpackningen, men då är man ingen storätare.

Och så är hela härligheten kryddad med väldigt goda kryddor (persilja, svartpeppar, timjan, rosmarin, libbsticka, fänkål, lök, vitlök) en grönskasbuljong på lök, morot och purjo. Och så är den saltad.

Kryddblandningen är väl avvägd (bra där, ICA, libbsticka kan vara en luring!) och jag kunde helt enkelt inte ha gjort det bättre själv.

Enligt tillagningsanvisningen skulle köttet tillagas i 150° i ugn under 3 ½ ̶ 4 timmar. Jag gjorde exakt så, och avbröt tillagningen vid innertemperatur 85°, enligt anvisning. Sedan skulle köttet vila i smörpapper 15 minuter innan man skar upp.

Fast här avvek jag lite, höjde temperaturen till 225°, hyvlade över några tunna skivor smör och lät köttet få en riktigt krispig yta innan jag lät det vila. Fast nästa gång ska jag nog steka köttet på ena sidan till en början och vända efter halva tiden.

Hur som helst, anvisningen stämde bra, köttet blev perfekt och tillsammans med rotfrukter och en gräddsky fick vi en helt fantastisk söndagsmiddag utan nämnvärt slit i köket.

färdig porchetta 7 middagfärdig porchetta 1 förpackning färdig porchetta 4 i ugn färdig porchetta 5 ur ugn

 

 

 

Comments are closed.