"Alltid på konsumentens sida"

Okänt ursprungsland 0

Publicerad den 2015-11-16

eko okänt köttInte för att någon under 50 år vet vem Edvard Persson var, men nog ser han ut som den populäre sångaren, gubben på bilden. Och nog är det något tryggt över hur han ser ut.

Det verkar räcka för att sälja bra, för enligt tillverkaren själv är märket Pärssons Sveriges mest köpta pålägg. Dessutom berättar texten på paketet att innehållet är ekologiskt.

Sedan slutar informationen. Var kalkonerna har kläckts, fötts upp och slaktats får man inte veta. Och det vill svenska konsumenter av idag veta, det tyder de flesta studier på.

Så, bästa Pärssons, tala gärna om varifrån köttet i era pålägg kommer! Ekologiskt i all ära, men när det gäller kött och fågel är det av största vikt att veta ursprungsland.

Varför? Jo, för att t ex EU-lövet (som är en certifiering godkänd av EU) har regler för ekologisk produktion som ligger snäppet under svenska regler för bl a djurhälsa och antibiotika.

 

 

 

Comments are closed.