"Alltid på konsumentens sida"

Ölkorv med öl 0

Publicerad den 2016-11-02

ridderheims-olkorv-1-ipa-porterÖlkorv är verkligen ett trevligt och gott tilltugg eller mellanmål.

De flesta sorter behöver heller inte förvaras i kyl, vilket är praktiskt på utflykt, i stugan eller på andra ställen där man inte har tillgång till kyl. Så även ridderheims ölkorvar.

Ölkorv med öl

Nu har Ridderheims presenterat en ny ölkorv som innehåller- just det- öl!

Den ena är smaksatt med IPA och den andra med porter. Jag måste verkligen säga att det här är GOTT! Smaken är överraskande bra och korvarna har det där perfekta tuggiga ölskorvs-stuket.

Oklart ursprung för köttråvaran

Tyvärr använder man ‘köttråvara från EU’, vilket deklareras på förpackningen.

På en direkt fråga hävdar Ridderheims att de främst använder kött från Sverige, men vilket ursprung köttet har varierar beroende på vart de kan få tag på bästa köttråvaran.

De har gårdar i Finland och köper även kött från andra EU-länder. Till sina ölkorvar använder Ridderheims ‘det kött som har bäst kvalitet vid tillfället’.

Konsumenten förlorar

Stordrift har en mängd fördelar, men det här är en av nackdelarna. Det blir helt enkelt för dyrt att trycka upp olika förpackningar där man redogör för varifrån köttråvaran kommer.

Så som konsument är det bara att välja, chansa eller inte köpa. Synd på så rara ärter skulle min mormor ha sagt. För, som sagt, det här är jättegod ölkorv.

ridderheims-olkorv-2-ipa-porter ridderheims-olkorv-1-ipa-portermatstudion27 julöl 2015 ölglasölkorv

Comments are closed.