"Alltid på konsumentens sida"

Påskmat 2018 0

Publicerad den 2018-03-22

påskbuffé 2016Årets påskbuffé bjuder på väldigt traditionell psåkmat.

Här saknas varken sill, Janssons frestelse eller lax, men här finns också en mängd nya rätter.

Vad sägs till exempel om paj med västerbottensost, benfri kotlettrad kryddad med örter, eller baconlindad purjolök?

Låt dig inspireras, lägg till och dra ifrån! Jag hoppas att du och dina gäster, stora som små, ska hitta något som faller i smaken!

Flera av rätterna kan också köpas färdiga, som t ex hovmästarsås och Janssons frestelse.

Gör klara och frys in
»Köttbullar
»Janssons frestelse
»Paj med Västebottensost
»Örtkryddad benfri kotlettrad

Gör dagen före
»Baconlindad purjolök
»Koka ägg
»Hovmästarsås
»Påsktårta med mangomousse

-Ta fram ur frysen (Räkor, Köttbullar, Janssons frestelse och Paj med Västerbottensost)
-Lägg allt i kylen. Dels hjälper det till att kyla ditt fulla kyskåp, dels mår maten bäst av att tina långsamt.

Gör på påskafton (tar ca 1 timme)
-Skriva på äggen
-Skala, halvera och dekorera resten av äggen
-Koka potatis
-Stek prinskorv och köttbullar
-Värm Janssons frestelse
-Värm paj och baconlindad purjo (eventuellt)
-Dekorera paj
-Lägg upp sill, lax och hovmästarsås
-Lägg upp bröd
-Ställ fram smör och ost
»Svarta sesamkex med crème fraiche om rom

-Dekorera påsktårta

påskköttbullarjanssons frestelse 9 svalnarpaj västerbotten löjrom creme fraiche 2baconlindad purjo 4örtstekt benfri kotlettradägg på avsvalning påsknamn på ägg påsk 2fyllda ägghalvor 3prinskorv köttbullar vit formrom creme fraiche sesamkex påskbuffétallrik påsk 2016påsktårta mangomousse

Comments are closed.