"Alltid på konsumentens sida"

Restaurang: Mother, Stockholm 0

Publicerad den 2016-03-22

P1230163 motherVi var representanter för tre generationer som beslöt oss för att testa restaurang Mother. Det var Max (20 år), jag och Helena (50+) och morfar Hans, 85 år. Ingen av oss hade varit på Mother tidigare.

Själva restaurangen är superhipp, rörig och med hög ljudnivå. Vid borden satt olika sällskap som förde ett herrans liv, ett uppträde var på gång och personalen ilade mellan borden. I baren satt gäster uppflugna på höga pallar och bartenders skakade och rörde så att det stod härliga till.

Vi hade bokat bord, men kom lite för tidigt. När vi anmälde vår ankomst blev vi visade till baren, som går helt efter det moderna konceptet att alla drinkar kan fås med eller utan alkohol. Vi testade både och, men jag tror att vi har långt kvar till den perfekta alkoholfria drinken i vårt land.

Jag valde (såklart) drinken Mother earth utan alkohol, och den var något för syrlig för min smak. Med alkohol, däremot, blev den rund och fin i smaken, utan att förlora friskheten.

Det tog det mindre än tio minuter innan vi hade ett bord. Fast sedan låg bokningssystemet nere, så vi fick stå vid hovmästarpulpeten och vänta lika länge innan det elektroniska var igång igen. Här hade personalen kunnat göra något, men hovmästaren försvann iväg för att starta om systemet, och där stod vi.

Nåväl, vi fick bord en bit in i lokalen. Det var tur, för det gick bättre att höra vad de andra sa vid vårt bord än precis invid baren. Maten på Mother tillreds vid olika öppna stationer (fire, rôti, steam, bowl, crispy wok, café, sweets, greens och wrapped up), och på vägen till bordet såg vi kockar fräsa, woka och ånga, och aptitretande dofter nådda våra förväntansfulla näsor.

Väl vid bordet gällde det dels att läsa instruktionerna noga, och dels att komma överens med restaurangens app, eller med en padda som fanns vid bordet. Hur man skulle börja framgick av en tryckt beskrivning och sedan av instruktioner på själva paddan.

Dock var det lätt att missa några instruktioner i slutet av processen, så det dröjde lite innan vi fick till vår beställning. Här skulle en ’Här för första gången? Vi hjälper gärna till!’ av en levande människa sitta fint. Det var lätt att tro att man gjort en beställning, och fick man sitta och vänta på mat som inte dök upp.

Om man gjorde rätt kom maten med föredömlig snabbhet. Och så snart maten kom på bordet var dock teknikstrulet glömt. Maten vi blev serverade (vi smakade hej vilt på varandras rätter) var något av det godaste vi ätit. Alla i sällskapet har gedigen erfarenhet av restaurangmat över hela välden, så det här är ett gott betyg.

Samtliga rätter serveras som halvportioner, så att man ska kunna testa och plocka ihop sin måltid precis som man vill. Kul idé! Jag kände mig nästan lite busig när jag beställde först en wrap och sedan färsk sparris. Ingen ordning alls!

Det var dessutom praktiskt att det bara var att fylla på med nästa beställning via appen eller paddan. När vi var mätta tryckte vi på ‘betala’, och snart stod en servitör vid bordet och tog betalt. Väldigt smidigt!

Trots de logistiska och tekniska missarna var vi mycket nöjda med vårt första besök på Mother, för det är maten som är huvudsaken för oss allihop. Hit går vi gärna tillbaka.

P1230121 mother

Restaurang Mother

P1230122 mother

I baren

P1230123 mother

Mother earth, alkoholfri

P1230134 mother

Mother interiör

P1230155 mother

App eller padda?

P1230157 mother

Beställning

P1230159 mother

Nota

P1230136 mother

Kökets stationer

P1230169 mother

Sparris

P1230168 mother

Ångkokat

P1230167 mother

Wokat

P1230160 mother

Wrap

Comments are closed.