"Alltid på konsumentens sida"

Testat: Keldas nya grytbas 0

Publicerad den 2016-03-23

kelda grytbas 0Jag måste erkänna att jag var skeptisk. Bara namnet Kelda får mig att bli på min vakt, eftersom de tillverkar produkter som låtsas vara mejeriprodukter.

Jag var fortsatt misstänksam när jag öppnade burken (jag testade den som heter Bolognese), och det doftade ravioli på burk.

Men jag följde instruktionerna, fräste köttfärs och rörde ihop den med innehållet i burken. Och här kom min misstänksamhet verkligen på skam!

Köttfärssåsen  smakade alls inte illa! Tillsammans med spaghetti och riven parmesan behövde man inte ens tillsätta salt. Det blev en helt okej måltid på samma tid som det tog för pastan att koka.

Kelda grytbas innehåller råvaror och inga märkliga tillsatser. och av 375 g innehåller den 98 g tomatpuré och 91 g tärnad tomat. I övrigt innehåller den olika kryddor och 1 ½ dl vatten. Det enda jag kan vända mig emot är 1 msk majsstärkelse, men den lilla mängden kan till och med jag svälja.

Så jag kan bara säga: Bra där, Kelda! För en stressad småbarnsförälder som ska ha maten på bordet på en kvart är det här säkert en räddare i nöden. Kelda grytbas finns i ytterligare två smaker för köttfärs, och två för kyckling.

Det enda jag kan invända mot är att mängden grytbas inte räcker till 4 storätare, så priset kan kännas en smula högt. Det rekommenderade priset i butik är 26:90 för en burk på mellan 375 och 380 g. Men nöden har ingen lag!

kelda grytbas 1kelda grytbas 3kelda grytbas 2kelda grytbas 4kelda grytbas 5kelda grytbas 6kelda grytbas 8kelda grytbas 7

Comments are closed.