"Alltid på konsumentens sida"

Tilltugg till skaldjuren och soppa på skalen 0

Publicerad den 2017-08-22

kräftor turkiska färska 2017RECEPT

»Paj med västerbottensost
»Friterad hasselbackspotatis, crème fraiche och löjrom
»Rökt nötkött med oliver
»Kryddost med friterad krondill

»Skaldjursbuljong
»Kräftbuljong
»Kräftsoppa

 

Vilken sorts skaldjur du än gillar bäst passar de flesta att servera med någon form av tilltugg.

Här får du recept på några som passar lika bra på kräftkalaset som på skaldjurskvällen.

Här får du också recepten på god buljong som du lagar av skalen. Ja, jag VET att man inte ska rekommendera att spara kräftskal som stått framme en hel kväll. Men vi brukar göra så här:

Ställ ut en liten skål för kräftskalen på bordet, och töm ofta i plastpåsar som du lägger i en burk med lock eller i en plastkasse i kylen. Då kyls skalen ner och kan användas till soppa dagen därpå.

(Självklart ska du kasta skalen och någon lagt något annat än skal i skålen. T ex papperservetter.)

 

friterad hasselbackspotatis 2mustardaoliver i cecina de leonkryddost med friterad krondillvästerbottenspaj löjrom serveringstallrikkräftbuljong kokar 2kräftsoppa sopptallrikarskadjur på tidningskaldjursbuljong 2

Comments are closed.