"Alltid på konsumentens sida"

Våga prova flowersprouts 0

Publicerad den 2015-11-29

flowersprouts 1 i butikshylla

Recept

»Grundrecept: Koka flowersprouts

»Flowersprouts med palsternacka

Vad är nu det här för nytt påfund? tänkte jag, när jag såg flowersprouts första gången.

Nu i november vågade jag mig äntligen på att prova den här, för mig nya små kålknytena.

Flowersprouts påminner om brysselkål, fast ser ut som en mer busig variant. Smaken påminner om såväl grönkål som spenat, samtidigt som man får den krispighet som man annars hittar hos brysselkål eller vitkål.

Gott, helt enkelt!

Jag testade att bara koka dem rätt upp och ner i saltat vatten och slunga dem i smält smör. Jättegott!

Sedan gjorde jag en blandning av flowersprouts och palsternacka, som har säsong är toppen just nu. Det blev en lyckad kombination som alldeles säkert kommer att hamna på julbordet i år. Glöm inte var du såg det först!

flowesprouts 2 påse flowesprouts 4 koktaflowersprouts med palsternacka 1 i pannaflowersprouts med palsternacka 2 i skål

 

 

 

Comments are closed.