"Alltid på konsumentens sida"

Värmande kycklingbuljong 0

Publicerad den 2017-11-17

kycklingsoppa mammas soppkoppRecept

»Kycklingbuljong

»Mammas kycklingsoppa med tortellini

 

 

 

Det tar tid. Men det är verkligen inte svårt alls, även om det är några saker som det är bra att tänka på.

Jag pratar om att laga kycklingbuljong. Första gången jag smakade en riktigt, riktigt bra kycklingbuljong var i Italien 1977. Jag var på resa med kompisen Carin och då blev vi serverade kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan som förrätt. Att så enkla ingredienser kunde smaka så gott!

Väl hemma började experimentera i köket och så småningom fick jag stil på hur jag ville ha min kycklingbuljong. Nu är det enkelt att koka god buljong, eftersom jag kan köpa kycklingskrov hos Mats och Björn på Hellbergs Fågel & Vilt i Hötorgshallen. På skroven kokar jag sedan den härligaste buljong.

Det är faktiskt ganska enkelt att laga kycklingsoppa numer, eftersom även färsk buljong säljs i saluhallar och exklusivare livsmedelsbutiker. Buljongen kan serveras som den är, med bara lite klippt persilja. Eller med tortellini och parmesan. Eller som min soppa med rotfrukter, tortellini och parmesan.

kycklingbuljong 5 siladkycklingbuljong ska frysas inmammas kycklingsoppakycklingbuljong tortellini 1

 

 

Comments are closed.