"Alltid på konsumentens sida"

Vit sparris i säsong 0

Publicerad den 2017-05-05

vit sparrisl med mousselinesås dukningRecept

»Vit sparris med mousselinesås
»Mousselinesås
»Hollandaisesås

Nu kommer den, den vita sparrisen! Vi har tidigare kunnat köpa importerad vit sparris, företrädesvis från Tyskland. Den är toppenfin, men nog är det trevligt att äta svenskodlad sparris?

Det här lyx och ganska dyrt, därför räcker det med två stänglar var serverade som förrätt.

Till vit sparris passar det utmärkt med mousselinesås, en hollandaise som blandas samman med vispad grädde. Självklart kan du använda färdigköpt hollandaise, men du som gillar att pyssla i köket får recept på egen.

smör i smörsmältarehollandaisesås making 2vispad grädde bunke elvispHollandaisesås vit skål mousselinesås makingmousselinesås vit skålvit sparris purjolökvit sparris med mousselinesås vit assiett

Comments are closed.