"Alltid på konsumentens sida"

En helt ny toast 0

Publicerad den 2020-02-21

Det är inte ofta det kommer en ny toast på svenska restauranger. Så det är inte utan att jag känner mig en smula stolt!

Sist jag minns var väl när Staffan Lindgren och hans kock-kompisar på PA&Co lanserade sin Styckjunkartoast, med bland annat rökt lax, ägg och en härlig dressing. (Namnet kom från  Styckjunkargatan intill restaurangen.)

Jag medger dock villigt att jag inte hade kommit på det här receptet utan att ha blivit bjuden på Leila Lindholms Borgmästaretoast, eller räksalladen som serverades på Roland Perssons restaurang Korvkultur, som låg i Hötorgshallen.

Jag ville skapa en ny toast till våra middagsgäster i Oscars Källare, så det fick bli en variant på Skagensallad (fast den här är mer á la korvkiosk med gulbeta och rostad lök) på smörstekt bröd. Jag valde också att toppa med tångkaviar, eftersom det är en kul produkt som är god och ser festlig ut.

Riktig förrätts-toast serveras dessutom alltid på runt bröd!

»Akademitoast

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *