"Alltid på konsumentens sida"

Gott Nytt År 2016 0

Publicerad den 2015-12-31

kalvkorv Oscar II nyårsförrätt 2015I kväll har vi  nyårsmiddag tillsammans med goda vänner.

Flera av dem har bott utomlands och vi har firat på var sitt håll många gånger, men vid de tillfällen vi samlas gör vi det alltid efter samma koncept.

Någon fixar drinkar med tilltugg, en annan står för förrätten, en tredje för varmrätten och så vidare via dessert till champagne vid 12-slaget.

I år står vi för förrätten, jag och maken. Och vi har vågat oss på ett helt galet experiment. Allt började med att en av mina finska vänner berättade, att i Finland äter man ofta prinskorv och potatissallad på nyårsafton. Så något kul med små korvar ville jag laga.

Eftersom jag läst i tidningen Gourmet om Henri Alen från restaurang Hodari ja hummeri i Helsingfors, vågade jag mig på ett experiment med hemgjord kalvkorv serverad med inspiration från ‘Kalvfilé Oscar’.

Jag hade ett visst besvär med att knöla ner kalvfärsen i fårfjälstret med hjälp av en tratt, men skam den som ger sig!

Sedan pratade jag i telefon med sonen, som sa: ‘Varför gör du inte som Ernst? Han använder spritspåse!’.

Och jag som ett tag under min kock-karriär gick under namnet Spritspåsen, eftersom jag ÄLSKAR spritspåsar. Nu fick jag stå där med lång näsa!

GOTT nytt år 2016 önskar jag alla mina kära följare!

»Kalvkorv Oscar II

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *