"Alltid på konsumentens sida"

Hemlagat

Hemlagat, smaka på ordet!

Hemlagad mat är det bästa som finns. ”Det smakade som hemlagat” säger vi om riktigt god mat, även om vi äter den på restaurang.

Det här är ett ABC med smått och gott du kan ha nytta av i köket när du skapar din hemlagade mat. Inom parentes står smakprov på vad du kan hitta under respektive avdelning.

Avdelningarna består av små texter med länkar till

  • ordförklaringar för köksfranska och andra matlagningstermer
  • matlagningstips, handgrepp och metoder
  • grundrecept

Här kommer nya länkar hela tiden att läggas upp.

»Hemlagat A (Aioli, Ankbröst, Apelsinfiléer)

»Hemlagat B (Bacon, Blåmusslor, Buljong)

»Hemlagat D (Dragen strömming)

»Hemlagat F (Flaska vin, Flintastek, Forell, Förkoka)

»Hemlagat G (Granité, Grava, Grilla, Grillad paprika)

»Hemlagat I

»Hemlagat J

»Hemlagat K (Kräftor, Kulprov, Kyckling stekt och kokt)

»Hemlagat L (Lutfisk)

»Hemlagat M

»Hemlagat N

»Hemlagat O

»Hemlagat P (Pocherade ägg)

»Hemlagat R

»Hemlagat S (Salladstips, Surdegsbröd)

»Hemlagat V (Vattenbad, Vattna ur saltsill)

kräftor 3änglamat

citruskybuljong_gunillablixt2