"Alltid på konsumentens sida"

Hemlagat B

Bacon
»Stekt bacon, grundrecept

Bakpotatis
Du behöver inte köpa särskilda bakpotatisar, även om de är rejält stora och har god smak. Vilken stor potatis som helst går bra att baka. Bäst blir de mjöliga sorterna.
»Bakad potatis, grundrecept

Bechamelsås
En klassisk sås från det franska köket. Den görs på smör, vetemjöl och mjölk.

Blåmusslor
»Koka blåmusslor, grundrecept

Bläckfisk
»Rensa bläckfisk

Boquet garni
Boquet garni är en klassisk kryddbukett i det franska köket. Den består av torkad persilja, lagerblad och timjan.

Buljong
»Kycklingbuljong

Böckling
När strömmingen kommer ur röken har den bytt namn till böckling. Helst ska böckling vara enrisrökt. Böckling, rökt i filéer, kallas ”rospiggar” och behöver inte rensas eftersom de är benfria.

 

äggröra bacon champinjoner stormusslor öppnagrillad calamares dubrovnik