"Alltid på konsumentens sida"

Hemlagat P

Panera
Att ge livsmedel ett skyddande skikt för att bevara smak och saftighet vi tillagning.
Dubbelpanering: vända först i mjöl, därefter i ägg och slutligen i ströbröd före stekning eller fritering
Enkelpanering: vända i mjöl och sedan skaka av överfödigt mjöl före stekning eller fritering

dubbelpanering mjöl ägg ströbröd

Mjöl, ägg och ströbröd

 

 

 

 

 

 

 

Parera
Att göra i ordning, rensa, putsa en råvara fri från hinnor, senor och ben Parera – skära bort till exempel senor och fett från kött.

Passera
Att pressa genom sil eller sikt till puré.

Pochera
När man sjuder fisk eller ägg i vätska kallas det för att pochera.
»Pocherade ägg
»Pocherad laxfilé

 

Pastörisera
Att upphetta vätskor, t ex mjölk, grädde, juice till viss temperatur för att döda bakterier och förlänga hållbarheten.

Pektin
Naturligt geléämne i frukt och bär, som gör att sylt blir tjock och saft blir till gelé.