"Alltid på konsumentens sida"

Mer havsgrönt på tallriken 0

Publicerad den 2018-07-22

Skörden torkar upp och skogsbränder ödelägger Sverige. Det här har fått mig att fundera över det här med havsgrönt igen. Odlad säd, växter och rotfrukter verkar inte vara hela lösningen på klimatproblemen.

Ta bara en till på hur jordklotet ser ut. Hur mycket är odlingsbar mark? Och hur mycket är hav?

Oceaner och hav täcker 70 procent av jordens yta. Och havsbruket berörs inte av varken torka eller skogsbränder.

Kanske behöver vi börja äta mer sjömat? Det behöver inte alls bara innebära konsumtion av fisk, skaldjur och musslor. Havsgrönt, det vill säga alger och sjögräs, är både nyttigt och går att tillaga på de läckraste sätt.

Här kommer ett exempel, som fördömligt serveras på Eckeölinjens stora skärgårdsbord.

»Tångkaviar med tillbehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *