"Alltid på konsumentens sida"

Miljövänliga musslor 0

Publicerad den 2017-03-13

nykokta blåmusslorNär jag hittar pinfärska svenska blåmusslor i fiskdisken, då blir det ofta tre nät musslor inköpta, vilket räcker till två måltider på musslor.

Den här gången blev jag extra glad, för musslorna var inte bara svenska, de var även MSC-certifierade och KRAV-märkta.

Väl hemma kokar jag först alla musslor och bjuder på Moules frites. Jag rensar musslorna som ska tas undan till dagen därpå, och kyler ner dem direkt. Dagen därpå blir det antingen omelett med musselstuvning eller en musselsoppa.

Den här gången blev det en len och god soppa på musslorna, serverad med en god surdegsbaguette att ta upp det sista av soppan med från tallriken.

»Musselsoppa på blåmusslor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Current ye@r *