"Alltid på konsumentens sida"

Om

Om min blogg och mig
About my blog and me
»In English

”Mamma-starta en blogg!”
Den här bloggen startade jag, Gunilla Blixt, för att mina barn ville ha möjlighet att hitta alla mina recept på ett enkelt sätt.

Min blogg-Hemlagat, hälsosamt och resursklokt
Nu är barnen vuxna och har egna hushåll, och lagar alla tre egen helt fantastisk mat.

Men bloggen finns kvar, och här vill jag dela med mig av min matglädje och inspirera till hemlagad, hälsosam och resursklok matlagning även till andra.

Över 1 100 recept
Receptarkivet innehåller  1 116 recept, alla provlagade. Lagar du maten blir det som på bilden, ingen styling och inga konstigheter.

Vem är Gunilla?
Kokerska och husmor: Till vardags hittar du mig oftast i köket hos Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Där lagar jag förmiddagsfika, luncher, eftermiddagsfika och bufféer till ledamöterna i akademien.
Mest lagar jag husmanskost på svenska råvaror och råvaror i säsong. Hemlagat, hälsosamt och resursklokt.
Ett trevligt inslag är även ärtsupé, med sillmacka, ärtsoppa, kaffe och kaka, som serveras när akademiens olika avdelningar har sammankomster.

 

 

 

 

 

Skribent och receptgranskare: Jag har en 20 år lång karriär som matskribent bakom mig. Idag arbetar jag fortfarande som matskribent, men nu mest som text- och receptgranskare. Mina största uppdragsgivare är Svenskt Kött och tidningen Gourmet.

Guide på turer om svensk mat: Sedan juli 2014 arbetar jag som frilansande guide, och guidar turister genom det kulinariska Stockholm.

Följ mig på Instagram
insta iconFölj mig på Instagram, @gunillablixt, så kan du hänga med vad som händer i mitt kök.
Allt jag lagar själv hemma hittar du recept på i receptarkivet här i bloggen.
Jag lägger också fortlöpande upp recept från KSLA:s kök.

 

 

In English
»In English