"Alltid på konsumentens sida"

Om Helena

Helena och jag 2010Recept

»Helenas bärtårta

»Bananasplit express

»Dakar Cosmopolitan

»Chicken Bombay

»Grillspett med rostas och fläskfilé

Helena förekommer ofta som skapare av recept i mitt receptarkiv. Helena, som lagar så god mat. Här får ni veta mera om Helena.

Jag och Helena möttes i en mataffär. Det var ju ganska symboliskt, eftersom vi båda kom att bli intresserade av att laga och äta god mat. Affären var Konsum i kvarteret Murklan i Finspång, där båda våra mammor handlade. Vi var fyra år gamla.

När mammorna skulle gå hem åt varsitt håll med sina matkassar stod vi kvar och höll varandra i handen och sa: ”Jag vill leka med henne!” Och tack vare att våra mammor var så kloka och förstod att det var allvar, så bytte de telefonnummer, och sedan dess har vi lekt.

Helena och jag gick lekis och första klass ihop, sedan flyttade Helenas familj till USA. Men vi höll kontakten genom att skriva långa brev till varandra. Även i vuxen ålder flyttade Helena runt till en massa olika länder, och vi höll kontakten via brev, sedan via e-post och slutligen via Facebook.

Inspiration till sin matlagning har Helena hämtat från USA, Danmark, Pakistan, Thailand, Saudiarabien, Syrien, Senegal och Ghana. Lägg till att Helenas syster Tina bor i Mexiko och att Helena gjorde besök i Sverige mellan utlandsturerna. Vilken härlig mix!

Nu bor Helena i Sverige igen, inte långt från mig, så vi kan ses ofta och laga god mat till varandra.

Det som kännetecknar Helenas mat är såväl supersnabba genvägar som omsorgsfullt lagade långkok.

Alla Helenas recept hittar du enklast genom att skriva in ”Helena” i sökfältet på startsidan.

konsumbutik SkansenHelena lagar matHelenas bärtårtabanana split express

 

dakar cosmopolitanBombay tillbehör

 

grillspettHelena gästfri värdinna