Ägg i smörgås

Ett bra sätt att ta tillvara brödkanten om du har tryckt ut runda kanapéer ur brödskivor. Innan idag tror jag inte att jag har gjort Ägg i smörgås sedan vi var på läger och det var ‘Matlagning med Skrubb’. (Skrubb var en av ledarna, fast vi elaka ungar kallade honom för Skrutt.) Men Ägg i smörgås var han bra på! Servera som frukost, lunch, mellanmål eller kvällsmacka.

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna. Stek brödet gyllenbrunt på ena sidan.
  2. Vänd, knäck ner ägget i öppningen och fortsätt att steka ca 1 minut. Stäng sedan av plattan och låt ägget steka klart på eftervärmen.
  3. Lägg upp på en assiett och strö över kryddgrönt. Servera som det är, eller med något gott tillbehör som skinka eller bacon.

Resursklok kommentar

Ta tillvara brödkanterna när du tryckt ut kanapéer eller kantfria skivor till toast. Frys in, så har du bröd till Ägg i smörgås på lut.
Eller gör tvärt om, tryck ut mitten och frys in till kanapéer eller toast.