"Alltid på konsumentens sida"

Annsos potatisskivor med picklad rödlök 0

Den här rätten är idealisk att slänga ihop ifall du har kall, kokt potatis på lut i kylen. Annars går det ganska snabbt att koka några potatisar. Servera som förrätt, tillbehör eller på buffé.

4 personer
  • 2 kokta potatisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk picklad rödlök, se separat recept här intill
  • Du behöver också:
  • spritspåse med tyll, alt engångsspritspåse
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Picklad rödlök


  1. Skala och skiva de kokta potatisarna. Lägg skivorna på ett serveringsfat.
  2. Fyll crème fraiche i en spritspåse och spritsa små toppar på potatisskivorna. Strö över flingsalt och mal över peppar.
  3. Ansa purlolöken och strimla den fint. Toppa med purjolök och  rödlök precis före servering.

Tips

Om du utgår från kall, kokt potatis går det bra att ljumma på dem i mikron en kort stund innan du dekorerar dem.

Om du har créme fraiche, purjolök och rödlök över, servera dem i skålar bredvid.

picklad rödlök på potatis 1picklad rödlök på potatis 2picklad rödlök på potatis 3picklad rödlök på potatis 4

Receptet är skapat av - gunillablixt.se