"Alltid på konsumentens sida"

Apelsinkokta morötter 0

Publicerad den 2012-10-31 i med taggarna , , ,

Sätt smak på de kokta morötterna med apelsin och kryddor.

4 personer
  • 5 morötter
  • 1 apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 tsltimjan
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skölj, borsta och skala morötterna. Skär dem i stavar. Pressa saften ur apelsinen och häll i en kastrull. Tillsätt olivolja, lagerblad och timjan.
  2. Koka upp, lägg ner morötterna och sjud tills morötterna är mjuka rakt igenom. Låt dem kallna i lagen.
  3. Ta upp lagerbladen och sila bort vätskan. Krydda morötterna med salt och peppar. Hacka persiljan. Lägg morötterna i en skål och strö över persiljan.

Resursklok kommentar

Det finns nästan bara svenska morötter i våra butiker, så ät dem med gott resurs-samvete. Runt jul brukar apelsinerna smaka som bäst. Mellan november och april importerar vi apelsiner från Medelhavsländerna. Övrig tid kommer apelsinerna i huvudsak från Afrika.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se