"Alltid på konsumentens sida"

Äppeldessert med glass 0

En ganska enkel dessert, som du kan förbereda i god tid före servering. Välj en glass av god kvalitet. Själv gillar jag Svenskt sigill-märkt Alvestaglass.

4 personer
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 krm malen kanel
  • Smultäcke:
  • 50 g smör
  • 2 msk siktat dinkelmjöl
  • 1 msk strösocker
  • Till servering:
  • 4 glasskulor
  • 8 färska bär, t ex björnbär
  • citronmeliss
  • Du behöver också:
  • 4 ugnssäkra portionsformar
  • 1 ugnssäker form
  • bakplåtspapper
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1.  Värm ugnen till 175º. Skär smöret i tärningar och smula samman med mjöl och socker. Lägg smulet på bakplåtspapper i en ugnssäker form.
  2. Smörj portionsformarna. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i portionsformarna, klicka på resten av smöret och strö över kanel.
  3. Ställ in formarna med äpple och formen med smul i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna och smulet svalna något före servering.
  4. Lägg upp äppelbottnarna på assietter, strö över smul och avsluta med en glasskula. Dekorera med bär och citronsmeliss och servera genast.

Resursklok kommentar

Passa på att laga äppeldessert när de svenska äpplena finns i butik eller trädgård.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se