"Alltid på konsumentens sida"

Ärtdipp med grönsaker 0

Publicerad den 2017-03-13 i , med taggarna , , ,

Det är jättegott att inleda en måltid med grönsaker att dippa. Då behövs ingen förrätt, till exempel. Och nog är det här ett superhärligt alternativ till snacks när man sitter och myser tillsammans med goda vänner?

8 personer
  • 3 dl djupfrysta gröna ärter
  • 100 g färskost
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm örtsalt eller sellerisalt
  • ½ krm malen svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • Grönsaksstavar:
  • 4 blekselleristjälkar
  • 4 morötter
  • 1 gurka
  • 1 litet blomkålshuvud/broccoli

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


1 Skär upp grönsaksstavarna och/ eller bryt buketterna arrangera dem vackert på ett fat.

2 Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp igen. Häll på 1 dl iskallt vatten och låt stå 5 minuter. Låt ärterna rinna av i en sil.

3 Lägg ärterna och färskosten i en skål. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Krydda med vitlök, örtsalt, peppar och olivolja.

4 Servera grönsakerna med dippen.

grönsaker med ärtdipp grönsaksdipp

grönsaksstavar stavar gurka morot selleri

Resursklok kommentar

Blev det grönsaker över? Gurkan kan du lägga in i ett två tre-lag tillsammans med klippt persilja. Övriga grönsaker passar att hacka ner i soppa eller gryta.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se