"Alltid på konsumentens sida"

Baconlindad purjolök 0

Publicerad den 2015-04-07 i med taggarna , , , , ,

En liten bufférätt som passar fint på påskbordet eller vårbuffén.

20 rullar
  • 1 stor purjolök
  • 2 paket bacon
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt vin

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Ansa purjolöken och skölj noga. Dela på längden och sedan i 1 dm-bitar. Dela varje bit i 4 delar.
  2. Svep delarna i bacon och lägg tätt i en ugnssäker form. Häll på vatten och vin.
  3. Ställ in i mitten av ugnen och låt rullarna sjuda i vätskan ca 30 minuter.
  4. Ta ut, låt svalna lite och häll av vätskan. Rullarna kan serveras varma eller kalla.

baconlindad purjo 1baconlindad purjo 2baconlindad purjo 3baconlindad purjo 4

Resursklok kommentar

Koka ihop vätskan och använd den till att smaksätta sås, gryta eller soppa. Den går utmärkt att frysa in.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se