"Alltid på konsumentens sida"

Bakad potatis 0

Publicerad den 2014-03-10 i , med taggarna ,

Visst finns det särskilda bakpotatisar, men det går att baka vilken potatis som helst. Det blir festligt och gott med riktigt stora potatisar, men ska det gå snabbt går det bra att baka små potatisar. Nej, svep inte in potatisarna i folie. Då kokar de inuti paketet. Vill du ha folie om av estetiska skäl, svep då in de färdiga potatisarna före servering. Servera bakad potatis som huvudrätt med en god röra, eller som tillbehör till grillat.

4 personer
  • 4 bakpotatisar
  • Till servering:
  • smör
  • salt
  • gräddfil
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

  1. Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Bakar du stora Idaho-potatisar kan det vara smart att sticka ett grillspett av metall genom potatisen för att påskynda tillagningen. 
  2. Lägg potatisarna på en plåt och baka dem i 5060 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka. Potatisen ska kännas mjuk rakt igenom.
  3. Servering: Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.

bakad potatis i folie bakad potatis making bakad potatis med kryssbakad potatis tryckerbakad potatis 1bakad potatis smör smälter bakad potatis salt smörbakad potatis skagenröra

Receptet är skapat av - gunillablixt.se