"Alltid på konsumentens sida"

Blodapelsinsallad 0

En av de fräschaste och godaste desserter som finns. Under citrussäsongen blir salladen extra god, eftersom blodapelsinerna då är allra bäst i smaken. I den här desserten får de fräscha blodapelsinerna sällskap av kardemumma och rostade mandelflagor. Lättvispad grädde kompletterar. Helena har gjort receptet.

4 personer
  • 4 blodapelsiner
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 2 msk cointreau
  • 100 g mandelspån
  • 2 dl vispgrädde
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

»Apelsinfiléer, skära ut


  1. Skär av skalen från apelsinerna med en vass kniv och skär sedan apelsinerna i tunna skivor. Skär skivorna i mindre bitar. Krossa kardemumman i en mortel.
  2. Lägg apelsinbitarna i en skål. Ta tillvara saften och häll på den. Häll på cointreau, strö över kardemumma och låt stå kallt till servering.
  3. Rosta mandeln i torr stekpanna. Vispa grädden lätt. Lägg upp apelsinerna på serveringsassietter. Toppa med grädde och mandel.

Resursklok kommentar

Blodapelsinerna har en kort säsong i januari-februari. Då är dagarna varma och nätterna kalla i södra Italien och på Sicilien, och apelsinerna kan utveckla den röda färgen. Det finns även blodapelsiner från Marocko och Spanien.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se