"Alltid på konsumentens sida"

Blodpudding med bacon 0

Publicerad den 2012-06-21 i , med taggarna , , ,

Den här rätten är inget för dig som vill tappa kilon. Blodpudding innehåller vetemjöl och i vissa fall även sirap, så här märks receptet med GI röd. På andra sätt är det däremot en mycket bra rätt. Blodpudding är mycket järnrikt och att servera bacon till är bra, eftersom den så kallade köttfaktorn gör att järnet bättre tas upp av kroppen.

4 personer
  • 500 g blodpudding
  • 2 msk smör
  • 280 g bacon (2 paket)
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

»vitkålssallad GI
»rårörda lingon IG


  1. Hetta upp en stekpanna och smält rikligt med smör. Lägg i skivorna och sänk till låg värme. Stek i 2–4 minuter per sida.
  2. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Servera blodpudding och bacon med vitkål och lingon.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se