"Alltid på konsumentens sida"

Bondomelett 0

Publicerad den 2018-06-24 i med taggarna , , , , ,

Det kan ju inte vara så svårt att steka lite lök, potatis och bacon och hälla äggsmet över? Kanske inte, men om du följer det här receptet på bondomelett kan du vara säker på att få ett perfekt resultat. Jag lagar helst bondomelett på sommaren när jag har kokt färskpotatis på lut i kylen. Egentligen ska det vara tärnat rökt sidfläsk i bondomelett, men jag tycker det går lika bra med strimlat bacon.

4 personer
  • 1 gul lök
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 4 kokta färskpotatisar
  • 2 msk smör att steka i
  • 1 msk klippt persilja
  • Omelettsmet:
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

  1. Skala och finhacka löken. Strimla baconet. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Sänk värmen till medel och fräs löken gyllengul i smöret.
  2. Lägg ner baconet och låt det fräsa med tills det får fin färg.Tärna potatisarna under tiden. Lägg ner dem och fräs tills potatistärningarna fått fin färg.
  3. Vispa ihop omelettsmeten under tiden. Knäck äggen och vispa ihop dem med vatten, salt och peppar.
  4. Öka värmen till hög, häll på omelettsmeten och sänk genast till låg värme. Peta lite i smeten så att den rinner ner ordentligt. Låt omeletten steka klart på låg värme, gärna under lock.
  5. Strö persilja (eller annat kryddgrönt över) före servering.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se