"Alltid på konsumentens sida"

Bruschetta 0

Publicerad den 2016-02-09 i med taggarna , , , ,

En klassisk italiensk förrätt eller bufférätt som består av en skiva rostat lantbröd med tomatsallad. Lägg upp strax före servering så undviker du att brödet blir blött. Receptet kan med fördel dubbleras.
Servera med rejäla bestick. Det kan vara svårt att skära i rostat bröd.

4 personer
  • 4 skivor vitt lantbröd
  • 2 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • ½ kruka färsk persilja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 rödlök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • olivolja


Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Lägg fram tomaterna i god tid så att de hinner bli rumsvarma. Skär tomaterna i tärningar. Hacka persiljan och basilikan. Skala och hacka rödlöken.
  2. Lägg över tomat, persilja, basilika och lök i en skål. Krydda tomatblandningen med salt och peppar.
  3. Dela vitlöksklyftorna. Droppa olivolja på båda sidor av brödskivorna. Stek brödet på medelvärme i stekpanna eller grilla det i grillpanna. Låt brödet svalna lite och gnid in brödskivorna med vitlök.
  4. Servering: Lägg upp tomatsalladen på brödet. Strö över flingsalt, mal över svartpeppar och droppa över olivolja. Servera genast.

Tips
-Ska du göra många bruschetta kan brödet rostas i ugn, 275°.

-Variera bruschettan med att byta ut hälften av tomatsalladen mot tärnad mozzarella, tärnad paprika eller smörfräst svamp. Byt ut basilikan mot kapris eller färsk salvia.

ljust surdegsbröd skivor skärbräda bruschetta 1 råvarorbruschetta 2 making

Receptet är skapat av - gunillablixt.se