"Alltid på konsumentens sida"

Cesannas gourmetrulle 0

I Kungshallen (en av Stockholms första food courts) fanns på 1980-talet ett ställe som hette Cesannas. De var berömda för sin härliga gourmetrulle, som var en ny variant på tunnbrödsrulle med lövbiff, kokt potatis och kesoröra.
Det som gjorde rullen unik var två saker. Det ena var det ljuvliga som hände när varm potatis och smör möttes. Det andra var kesoröran, kryddad med äpple och pepparrot.
Den här rullen är en perfekt lunch, särskilt till hungriga tonåringar. Använd gärna så kallat sviktat tunnbröd, som håller ihop fint när det rullas.

4 personer
  • 4 medelstora potatisar
  • 4 skivor lövbiff
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 4 stora grönsallatsblad (eller motsvarande mängd strimlad isbergssallat)
  • Kesoröra:
  • 1 äpple
  • ½ dl finstrimlad purjo
  • 1 tsk finriven pepparrot
  • 125 g keso (½ liten burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen svartpeppar
  • Du behöver också:
  • smörpapper att svepa i rullarna i

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Kesoröra: Riv äpplet grovt och lägg i en bunke. Ansa och strimla purjolöken och lägg ner. Lägg ner keso, majonnäs, pepparrot, chilisås, salt och peppar. Blanda samman ingredienserna.
  3. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och krydda köttet med salt och peppar. Stek lövbiffarna i smör.
  4. Lägg ut tunnbrödet på en ren skärbräda och bre smör på. Mosa en potatis i mitten. Lägg på kesoröra, sallatsblad och lövbiff. Rulla ihop med smörpapper runt om. Servera genast.

 

Tips
Strimla lövbiffen innan du steker den, så är det lättare att äta gourmetrullen.

Resursklok kommentar

När du ska äta nötkött, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med naturbeteskött eller Svenskt Sigill klimatcertifierat kött.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se