"Alltid på konsumentens sida"

Champinjonsoppa 0

Publicerad den 2018-09-27 i , med taggarna , , ,

Enkel och snabblagad är den här goda, lena och värmande soppan. Det tar ungefär en kvart att laga den. Servera den som lunch eller kvällsmål med bröd, eller som förrätt.

4 personer som huvudrätt, 6−8 personer som förrätt
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 krm torkad timjan
  • Till garnering:
  • kryddgrönt, t ex klippt persilja eller finskuren gräslök
  • Du behöver också:
  • mixer eller mixerstav

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Ansa champinjonerna och skär dem i kvartar. Skala och finhacka löken. Lägg svampen i kall stekpanna och fräs tills det mesta av vätskan i svampen dunstat bort. Ta av från värmen.
  2. Smält smöret i en soppkastrull och fräs löken gyllengul på medelvärme. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt svampen och rör ner timjan, salt och peppar.
  3. Spä med buljong och grädde under omrörning. Koka upp, sänk värmen till medel och låt soppan sjuda i ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan till önskad konsistens. Någon vill ha en helt slät soppa, andra föredrar små bitar av svampen i soppan.
  5. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Servera soppan rykande het och toppa med kryddgrönt.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se