"Alltid på konsumentens sida"

Cheeseburgare 0

Publicerad den 2012-07-06 med taggarna , , ,

Bröd och ketchup gör att rätten märks med GI Röd. Vill du ha en helt GI Grön-hamburgare, hoppa över ketchupen och servera köttfärsbiffen i stora sallatsblad istället.

4 personer
  • 600 g nötfärs
  • 1 ½ tsk worcestershiresås
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 4 tjocka skivor cheddar
  • TILL SERVERING:
  • 4 tomatskivor
  • 1 gul lök
  • 4 grönsallatsblad
  • 4 hamburgerbröd
  • dijonsenap
  • ketchup
  • DRESSING:
  • 2 ättiksgurkor
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 1 krm soja
  • 1 krm curry
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

»Guacamole


  1. Dressing: Finhacka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ den svalt till servering.
  2. Tillbehör: Skala och finhacka löken. Stek hälften i smör. Rosta hamburgerbröden på insidan.
  3. Blanda samman färs, worcestershiresås, salt och peppar. Forma till 4 stora biffar. Stek dem i smör till önskad stekgrad. Lägg på ostskivorna och låt osten smälta.
  4. Ihopläggning: Lägg senap och ketchup på ena halvan av brödet. Kläm ihop lätt och dela igen. Lägg på sallatsblad och dressing på den undre halvan. Lägg köttfärsbiffen på, lägg på rå och stekt lök och en tomatskiva. Avsluta med den övre halvan av brödet.

Resursklok kommentar

När du ska köpa köttfärs av nöt, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med Svenskt Sigill klimatcertifierat eller nötkött märkt med Svenskt Sigill Naturbeteskött.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se