"Alltid på konsumentens sida"

Chicken tikka masala 0

Tikka betyder bitar och masala betyder kryddblandning. Den här kycklinggrytan brukar kallas för Englands nationalrätt, även om någon hävdar att den uppfanns i Skottland. Hur det än är, så möts tandoorikyckling på indiskt vis och krämig sås på europeiskt vis i den här omtyckta rätten.

6 personer
  • 6 kycklingfiléer
  • ¾ dl neutral olja
  • 3 väl mogna tomater
  • ½ dl cashewnötter (eller indisk tomatpasta med pistasch och mandel)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk finhackad röd chili, spansk peppar
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 tsk garam masala
  • Till servering:
  • färsk koriander
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär kycklingköttet i trecentimetersbitar. Hacka tomaterna fint. Krossa nötterna i mortel. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Fräs ihop tomater, nötter, vitlök och ingefära 45 minuter. Rör ner tomatpurén.
  3. Lägg i kycklingköttet och låt puttra ytterligare 34 minuter.
  4. Blanda i citronsaft, koriander, chili och yoghurt och låt puttra ytterligare 12 minuter. Strö över och blanda snabbt ner garam masala precis före serveringen.

Resursklok kommentar

Om du vill göra den här rätten på traditionellt sätt, använd överbliven tandoori-kyckling och värm den i såsen.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se