"Alltid på konsumentens sida"

Chokladmandlar med mjölkchoklad 0

Publicerad den 2014-05-30 med taggarna , ,

Ett recept från surdegsbagaren Sebasiten Boudet och hans fina bakbok xx. Jag var en av dem som blev inbjuden att provbaka några av recepten. Sebastien använder cassonadesocker i sitt recept, alltså strösocker av råsocker. Hans recept var tre gånger så stort, så om du vill göra mycket godis är det bara att dubblera receptet.

5 dl
  • 200 g sötmandlar
  • 200 g mjölkchoklad
  • Sockerlag:
  • 3 msk cassonadesocker
  • 4 tsk vatten
  • 1 krm salt
  • Att rulla i:
  • 2 ½ msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Du behöver också:
  • träslev
  • bakplåtspapper
  • hushållstermometer
  • isbitar
  • plastfolie
  • finmaskig sil
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200ºKlä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sockerlag: Häll socker, vatten och salt i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och rör tills socker och salt löst upp.
  3. Häll mandlarna i sockerlagen och rör om med träsleven. Häll ut mandlarna på bakplåtspapperet. Ställ in plåten i ugnen och rosta mandlarna ca 12 minuter. Rör om då och då.
  4. Ta ut plåten, dra av bakplåtspapperet med mandlarna och låt dem svalna. Häll över dem i en bunke och ställ den i frysen för att kyla ner mandlarna ordentligt.
  5. Förbered en form med is och kallt vatten och täck med plastfolie. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Temperaturen får inte överstiga 45º, annars kan chokladen klumpa sig.
  6. Ställ bunken med mandlarna i det kalla vattenbadet. Vänd ner chokladen, lite i taget. Rör om ordetligt så att alla mandlarna täcks med choklad.
  7. Häll florsocker och kakao i en sil och sikta blandningen över mandlarna i skålen. Rör om ordentligt och sikta bort överbliven kakaoblandning.

Le BakBokDSCN9385rostade mandlar plåt DSCN9406

Receptet är skapat av - gunillablixt.se