"Alltid på konsumentens sida"

Citronglass i citron 0

Publicerad den 2014-09-01 i med taggarna , , , ,

En uppfriskande dessert, som du gör i förväg och bara tar fram en halvtimme före servering.

4 personer
  • 4 stora väl mogna citroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Till dekoration:
  • späd citronmeliss
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


 

  1. Skär av toppen på citronerna och spara skalet till lock. Skär ärven till citronerna undertill, så att de står stadigt. Gröp ut innehållet i från citronerna och pressa ut saften.
  2. Vispa grädden till fast skum. Vispa ihop äggulor och florsocker. Rör ner citronsaft och citronskal och vänd till sist ner grädden.
  3. Fyll citronerna med glassmassan och frys minst 3 timmar.
  4. Ta ut citronerna från frysen och låt dem stå i kylskåp ca 30 minuter före servering. Sätt på locket och dekorera med citronmeliss.

 

Tips

Spritsa ner glassmassan så ser den extra festlig ut.
Byt ut citronerna mot apelsiner, men minska i så fall sockermängden till hälften.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se