"Alltid på konsumentens sida"

Crabcakes på kungskrabba 0

Publicerad den 2019-10-06 i med taggarna , , , , , ,

Crabcakes är bara så underbart gott. Här har vi gjort dem på kungskrabba, Paralithodes camtschaticus, (kallas ibland även kamtjatkakrabba eller rysskrabba) och som är något av det godaste jag vet. Tyvärr är det här en ganska dyr ingrediens, så det får bli till fest som den serveras. Crabcakes passar fint att servera med asiatiska tillbehör.

4 personer
  • 250 g rensat kött från kungskrabba
  • 1 schalottenlök
  • 3 ägg
  • ½ dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • TILL PANERING:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl panko
  • TILL FRITERING:
  • neutral olja
  • TILL SERVERING:
  • grönsallatsblad
  • strimlad salladslök
  • färsk koriander
  • ris

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Så här gör du egen nouc cham och srrirachamajonnäs
»Nouc cham
»Srirachamajonnäs


  1. Klipp upp benen på krabban och rensa ut köttet. Krama ur köttet så att vätskan försvinner. Lägg krabbköttet på en skärbräda och hacka det grovt. Skala och hacka löken fint. Lägg krabbköttet och löken i en skål.
  2. Knäck ner ägget och blanda samman krabbkött, lök, ägg, panko och vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Forma smeten till små platta biffar.
  3. Häll mjölet i en djup tallrik, knäck äggen i en annan och häll upp panko i en tredje. Panera i crabcakesen i mjöl, ägg och panko. Låt dem ligga och torka till en stund.
  4. Hetta upp oljan till 180° grader och fritera crabcakesen gyllenbruna och krispiga.
  5. Servera med nouc cham, srirachamajonnäs, sallad och ris.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se