"Alltid på konsumentens sida"

Dillkokt färskpotatis 0

Publicerad den 2014-06-16 i , med taggarna , ,

Doften av färskpotatis som kokar tillsammans med dill är en riktig sommardoft. Om du vill ha kokt färskpotatis på lut till potatissallad eller stekt potatis är det bara att dubblera receptet.

 

4 personer
  • 700 g färskpotatis
  • 1 krm salt
  • ½ knippa dill eller dillstjälkar
  • Du behöver också:
  • kastrull med lock
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1.  Välj potatisar som är någorlunda lika stora. Dela ev stora potatisar.
  2. Skrubba potatisarna noga med kökssvamp eller potatisborste. Skölj och lägg sedan potatisen i en kastrull.
  3. Häll vatten över så att det täcker och salta. Lägg på dill och lägg på lock.
  4. Koka upp, sänk värmen och sjud tills potatisarna är mjuka.
  5. Stick i en potatis för att känna efter om den är färdigkokt. Mindre potatisar tar 20–30 minuter och större 30–40 minuter.
  6. Häll av vattnet och ånga av genom att helt kort ställa tillbaka kastrullen på plattan och skaka runt potatisarna.
  7. Servera färskpotatisarna nykokta.

 

Tips

Håll potatisen varm till servering genom att låta den ligga kvar i kastrullen, lägga en bit hushållspapper och en vikt kökshandduk över. Lägg locket överst.

färskpotatisfärskpotatis skrubbad farskpotatis2

färskpotatis kokt tärnad

 

 

Resursklok kommentar

Blev det potatis över? Kyl och använd till potatissallad eller andra potatisrätter

Receptet är skapat av - gunillablixt.se