"Alltid på konsumentens sida"

Dillpippi för två 0

Publicerad den 2020-04-08 i med taggarna , , , , ,

Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

2 personer
  • 2 kycklingfiléer
  • ½ kruka färsk dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 2−3 tsk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Finhacka dillen. Häll crème fraiche, fond och citronsaft i en kastrull. Rör om och lägg ner kycklingen.
  2. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills kycklingen är genomkokt. Det tar mellan 6 och 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Vänd ner dillen och krydda med salt och peppar. Häll i citronsaften och smaka av hur mycket citronsmak du vill att såsen ska ha.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se