"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Dinkelpannkakor 0

Det här är ett grundrecept på pannkakor. Du kan antingen steka tunna pannkakor eller göra en ugnspannkaka.

 

16 st eller 1 långpanna
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • ¾ dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 krm salt
  • 6 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g brynt smör
  • smör till stekning
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Blanda samman mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  2. Vispa ner resten av mjölken. Knäck i äggen, ett i taget, och vispa slätt. Låt smeten svälla 30 minuter.
  3. Tunna pannkakor: Bryn 50 g smör i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor i smör i gjutjärnspanna.
  4. Ugnspannkaka: Värm ugnen till 200° medan smeten sväller. Smörj en långpanna med smör och häll ner smeten. Ställ in i mitten av ugnen och baka tills ugnspannkakan är torr på ytan och fått fin färg.

 

 

plättar ingredienser pannkakapannkakssmet
tunna pannkakor stekningsoppa och pannkaka

 

 

 

 

Resursklok kommentar

Blev det pannkakor över?
Ät dem till frukost, gör en köttfärsfylld pannkaksrulle eller crêpes med god fyllning.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se