"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Dinkelplättar 0

Varken pannkakor eller plättar är perfekt GI-mat. De här plättarna är dock något bättre än vanliga, eftersom receptet innehåller proteinrikt dinkelmjöl. Det går 7 plättar i varja lagg, och den här smeten räcker till 4 laggar.

28 st
  • 1¼ dl siktat dinkelmjöl
  • ½ krm salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ msk smör
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

sylt
vispgrädde
bär
glass


  1. Blanda samman mjöl och salt. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  2. Vispa ner resten av mjölken och sedan äggen, ett i taget. Låt smeten svälla i 30 minuter.
  3. Smält hälften av smöret och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att smörja laggen mellan varje gång den fylls på.
  4. Smörj laggen och häll 1 msk smet i varje fördjupning. Stek på medelvärme tills ovansidan är torr och vänd sedan plättarna. Servera med sylt eller bär, grädde eller glass.

plättar 2dinkelplättarplättar blåbär glassplättar 1

Receptet är skapat av - gunillablixt.se