"Alltid på konsumentens sida"

Dipp på kronärtskocka 0

Publicerad den 2017-06-09 i , med taggarna , , ,

Den här goda dippen gör min vän Kristina. Den är toppen att dippa småbitar av tunt knäckebröd i, till exempel tångknäcke eller fröknäcke.

6 personer
  • 1 citron, saften
  • 2 tsk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • DU BEHÖVER OCKSÅ:
  • mixer eller matberedare
  • TILL SERVERING:
  • fröknäcke, tångknäcke eller tunt rågknäcke

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Lägg dem sedan i skålen till en mixer eller matberedare.
  2. Häll ner olivoljan och saltet. Kör till en slät kräm.
  3. Skala vitlöksklyftan och riv den eller pressa den. Blanda ner vitlöken i dippen och smaka av. Justera kryddningen med salt och olivolja.
  4. Servering: Lägg upp dippen i en skål och servera med knäckebröd.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se