"Alltid på konsumentens sida"

Doppsko 0

Doppsko kan även kallas gräddstuvad pytt i panna eller Pytt Bellman. På Tennstopet gräddstuvas rimsaltat, tärnad oxbringa med stekt potatis och senap.

4 personer
  • 2 gula lökar
  • 8 medelstora potatisar, kokta och kalla
  • 300 g nötkorv
  • 300 g rimmad oxbringa, kokt och kall
  • Smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk senap
  • Till servering
  • 4 äggulor
  • tärnade rödbetor
  • pressgurka
  • saltgurka

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skala och finhacka löken. Tärna potatisen, korven och oxbringan i något större kuber. Stek alla komponenterna, en i taget, i smör i en gjutjärnspanna. Potatisen ska bli vackert gyllenbrun.
  2. Blanda samman allt i pannan. Blanda samman grädden med senapen. Häll på och låt koka in, ca 2 minuter.
  3. Servering: Lägg upp doppskon och de tärnade rödbetorna. Lägg en äggula på varje portion. Servera med två sorters gurka, pressgurka och saltgurka.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se