"Alltid på konsumentens sida"

Enkel jordgubbskompott 0

Publicerad den 2017-07-19 i , med taggarna , , , ,

Bara två ingredienser, jordgubbar och socker, och två redskap, kniv och kastrull, gör att du kan göra den här kompotten när som helst och var som helst på sommaren. Servera kompotten ljummen eller kyld med mjölk, grädde eller gräddmjölk. Kyld kompott är också god att äta som sylt på yoghurt till frukost.

4 personer
  • 1 liter jordgubbar (ca 500 g)
  • 2 msk socker
  • Du behöver också:
  • glasburk med lock
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Skölj jordgubbarna och snoppa dem sedan. Fyll burken med hett vatten.
  2. Skär jordgubbarna i jämnstora bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på sockret, ställ kastrullen på spisplattan och hetta upp under lock. rör om då och då.
  3. Så snart jordgubbarna blir varma avger de vätska, så du behöver oftast inte tillsätta extra vatten. När kompotten kokar, sänk värmen till medel och sjud några minuter.
  4. Ta av från värmen och smaka av. Om du vill ha en sötare kompott, rör ner ytterligare socker. Häll ut det varma vattnet från burken och torka den noga.
  5. Häll upp kompotten i burken och låt den svalna.
  6. Servering: Servera kompotten ljummen som dessert med grädde eller gräddmjölk. Kompotten kan också serveras kall.

jordgubbar hallandsbär falkenbergjordgubbar östgöta durkslagskölja jordgubbarsvenska jordgubbar halveradeordgubbskompott making 3jordgubbskompott making 2 jordgubbskompott glasburk tallrikarsommarfukost jordgubbskompott yoghurt

Receptet är skapat av - gunillablixt.se