"Alltid på konsumentens sida"

Filbunke 0

Filbunke är en fet mjölk som syras. Den kan ätas som frukost eller lunch med smulat knäckebröd, eller som dessert med färska bär och krossade pepparkakor.

4 personer
  • 1 liter standardmjölk (3,5 %) eller gammaldags mjölk (3,8 % − 4,5%)
  • 1 dl filmjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • Du behöver också:
  • hushållstermometer
  • Till servering:
  • färska bär
  • smulor av pepparkakor

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Hetta upp mjölken. Lyft bort från värmen och kyl till 21°.
  2. Blanda ner filmjölk och grädde. Häll upp i fyra skålar och ställ i rumstempertur 1 dygn.
  3. Kyl filbunken.
  4. Servering: Toppa filbunken med färska bär och smula över pepparkaka.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se