"Alltid på konsumentens sida"

Försommarens fläskfilépanna 0

När vi bodde i radhuset på Starrgränd i Sollentuna satte vi alltid sockerärter i vår lilla täppa. Barnen, som var små då, tyckte om att gå och plocka ärterna och äta dem direkt. På försommaren kunde vi ibland skörda flera nävar färska sockerärter, och då lagade vi den här goda pannan. För mig är den så mycket Provençe, särskilt om man häller i rosévin.

 

4 personer
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk herbes de Provençe
  • 250 g färska champinjoner
  • 150 g sockerärter
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 dl mörk oxbuljong
  • ½ dl rosévin eller rött vin
  • Du behöver också:
  • traktörpanna
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1.  Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en skärbräda och bulta ut skivorna med handen. Strö på salt, peppar och herbes de Provençe.
  2. Ansa champinjonerna och sockerärterna. Skala och hacka löken grovt. Skär champinjonerna i kvartar och lägg dem i kall stekpanna. Hetta upp och låt vattnet fräsa bort.
  3. Tillsätt smör och bryn svampen. Ta upp och lägg över i traktörpannan. Fräs löken i smör i stekpannan. Lägg över i traktörpannan.
  4. Bryn köttet i smör i omgångar och lägg över i traktörpannan. Häll vinet och buljongen i stekpannan och låt sjuda en kort stund.
  5. Häll över buljong och vin i traktörpannan. Låt vätskan koka upp, sänk värmen och sjud 5 min. Lägg i sockerärterna och låt dem bli genomvarma, ca ½ minut.

försommarens fläskfilépanna ingred sockerärter färska på skärbräda försommarens fläskfilépanna making 2försommarens fläskfilépanna making 3försommarens fläskfilépanna making 4försommarens fläskfilépannaförsommarens fläskfilépanna panna på spisförsommarens fläskfilépanna portion

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se