"Alltid på konsumentens sida"

Tapas: Gambas al ajillo 0

Publicerad den 2015-02-12 i med taggarna , , , , , ,

Räkor som puttrar i olivolja kryddad med chili och vitlök. Rätten ska puttra och ryka när den ställs fram. Servera som tapas, supé eller liten förrätt.

4 personer
  • 500 g stora råräkor, kungsräkor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • ½ röd spansk peppar
  • 6 vitlöksklyftor
  • ½ knippa persilja
  • 1 ½ dl olivolja + ½ dl
  • Du behöver också:
  • ugnssäker serveringsform

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

vitt bröd IG


  1. Skala räkorna och spara alla skal. Krydda räkorna med salt och peppar och ställ dem kallt.
  2. Dela chilifrukten på längden, skrapa ut kärnorna och skär fruktköttet i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka persiljan.
  3. Hetta upp 1 ½ dl olivoja i en stekpanna. Tillsätt räkskalen och fräs dem på medelvärme. Ta upp räkskalen och sila oljan. Låt räkskalen rinna av i en finmaskig sil och ta även vara på oljan som rinner av. Kyl oljan.
  4. Lägg chilin, vitlöken och oljan i en skål och vänd ner räkorna.
  5. Hetta upp ½ dl olivolja i en stekpanna. När oljan ser ut att börja bubbla, tillsätt räkorna med olja och allt. Fräs tills de är genomkokta, ca 3 minuter.
  6. Ta av pannan från värmen, lägg upp i portionsskålar eller servera direkt ur pannan.
  7. Strö över persiljan och täck med aluminiumfolie eller lock. Servera genast tillsammans med bröd att suga upp vitlöksoljan med.

al ajillo 1al ajillo 2al ajillo 3al ajillo 4

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se