"Alltid på konsumentens sida"

Gari, inlagd ingefära till sushi 0

Visst går det alldeles utmärkt att servera inlagd gari från burk, men den som du lägger in själv är väldigt god och frisk i smaken. Det är underbara Tom Ishidori, som är chefskock på restaurang Blue Light Yokohama i Stockholm, som har lärt mig hur man gör. Receptet är dock mitt eget.

1 liten burk
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 morot
  • ½ dl risvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • Du behöver också:
  • rotfruktskalare

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

 

 


  1. Skala ingefäran och moroten, och skär dem i tunna strimlor, t ex med en rotfruktskalare. Lägg strimlorna i en form med kant.
  2. Häll vinäger, socker och vatten i en kastrull, Koka upp och sänk värmen till låg. Rör tills sockret lösts upp. Ta av från värmen och låt lagen svalna.
  3. Häll den avsvalnade lagen över ingefäran och moroten, och låt stå ca 3 timmar. Servera till sushi. Överbliven inlagd ingefära kan sparas i burk i kylskåp ca 3 veckor.

gari inlagd ingefära sushi

Receptet är skapat av - gunillablixt.se