"Alltid på konsumentens sida"

Goda såsen till stekt fisk 0

Publicerad den 2014-03-11 i med taggarna , , , , , ,

Om det är en sås eller ska betraktas som en kladdig sallad, det är frågan. Men den smakar jättegott till alla sorters stekt fisk. Ärterna i såsen gör att den måste märkas GI röd.

4 personer
  • 250 g små, fina ärter
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • ½ knippa dill
  • ½ slanggurka
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Tina ärterna till hälften. Riv citronskalet och pressa ut saften. Hacka dillen. Tärna gurkan fint.
  2. Blanda samman ärter, gurka, citronsaft, citronskal och gräddfil i en skål.
  3. Rör ner dillen och krydda med salt och peppar.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se